Mustasõstramoos kaneeli ja pirniga

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l küpseid musti sõstraid

2 suurt pirni

0.5 dl vett

6 dl suhkrut

1 kaneelikoor

Valmistamine

Puhasta ja loputa marjad. Koori ja tükelda pirnid. Pane kõik ained potti. Sega ning kuumuta nõrgal tulel pidevalt segades umbes 20 minutit.

Tõsta pott tulelt. Eemalda pinnale tekkinud vaht hoolega ning lase 15 minutit seista. Kalla moos kuumadesse pestud purkidesse.

Soome Dansukkeri retsept (Päärynällä ja kanelilla maustettu mustaviinimarjahillo), pildi tegi LUMETYDRUK.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 30.11.2008 22:17

Tegin nyyd purgi maitsmiseks lahti.Muidu oli moos hea,aga mustsõstra maitse käis pirnist yle.Järgmine kord paneksin pirni rohkem.

apal
postitatud 19.07.2014 15:08

Ülihea moos, tegin eelmine aasta ja teen ka sellel aastal.