Lõuna-Aafrika sambal

Sambal on rohke tšilliga maitsestatud vürtsikaste. Siin üks Lõuna-Aafrika versioone.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl riivitud porgandit

5 dl riivitud õuna

4 sl sidrunimahla

1 tl soola

1 tl purustatud küüslauku

1 tl hakitud ingverijuurt

1 sl suhkrut

4 sl riisiäädikat

1.5 tl hakitud kuivatatud tšillikauna

purustatud musta pipart

4 sl hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Sega porgandid ja õunad sidrunimahla ja 1 tl soolaga. Lase pool tundi seista, siis suru tekkinud vedelik välja.
Sega ülejäänud ainetega ning sega hoolega läbi.
Lase enne serveerimist paar tundi külmkapis maitsestuda.

Food Network'i retsept (South African Sambal).

LISA KOMMENTAAR