Puuvilja-pähklikala

Ahjus küpsetatud kala puuvilja-pähklikattega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kalafileed - nt

vikerforellifileed või saidafileed

Vürtsileem:

2 dl apelsinimahla

2 tl koriandrit

0.5 tl purustatud musta pipart

2 sl riivitud värsket ingverijuurt

2-3 purustatud küüslauguküünt

0.5 tl soola

Peale:

2 dl 15% hapukoort

0.5 dl hakitud india pähkleid või muid pähkleid

0.5 dl hakitud rosinaid

Valmistamine

Tee kalafileedele naha sisse paar sisselõiget, et leem paremini imenduks. Tõsta kalafileed vormi, nahk allpool.

Sega vürtsileeme ained omavahel ning vala vormi. Lase külmkapis paar tundi maitsestuda.

Kalla peale rõõsk koor ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. 

Puista peale pähklid ja rosinad ning küpseta veel 15 minutit.

Kaunista soovi korral sidruni ja koriandriga. Serveeri keedetud riisi või kartulitega.

Soome Valio retsept. 

LISA KOMMENTAAR