Ahjus küpsetatud kala puuvilja-pähklikattega.
1 kg kalafileed - nt
vikerforellifileed või saidafileed
2 dl apelsinimahla
2 tl koriandrit
0.5 tl purustatud musta pipart
2 sl riivitud värsket ingverijuurt
2-3 purustatud küüslauguküünt
0.5 tl soola
2 dl 15% hapukoort
0.5 dl hakitud india pähkleid või muid pähkleid
0.5 dl hakitud rosinaid
Tee kalafileedele naha sisse paar sisselõiget, et leem paremini imenduks. Tõsta kalafileed vormi, nahk allpool.
Sega vürtsileeme ained omavahel ning vala vormi. Lase külmkapis paar tundi maitsestuda.
Kalla peale rõõsk koor ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Puista peale pähklid ja rosinad ning küpseta veel 15 minutit.
Kaunista soovi korral sidruni ja koriandriga. Serveeri keedetud riisi või kartulitega.
Soome Valio retsept.
Puuvilja-pähklikala
Ahjus küpsetatud kala puuvilja-pähklikattega.