1 kg kirsse
1 dl vett
400 g moosisuhkrut
0.5 dl Amaretto mandlilikööri
50-100 g MEIRA mandlilaaste või MEIRA hakitud mandleid
Puhasta kirsid kividest ja pane koos veega potti. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 5 minutit.
Lisa moosisuhkur ning keeda tasasel tulel 10 minutit. Eemalda moosi pinnale kerkiv vaht*.
Lisa mandliliköör ja mandlilaastud, sega kergelt läbi ning tõsta pott tulelt.
Retsept on pärit 100 rooga sarja raamatust "Hoidised" (Maire Suitsu, Lia Virkus, Angeelika Kang), mugandatud.
Mmmmmm, kui hea! Ükskõik kui väikse või suure purgi avad, ikka on 1 päeva jooksul ära maiustatud... :D Vett ma viimane kord ei lisanudki, sest kirssidest tuleb juba puhastamisel veidi mahla.
Panin suhkrut umbes 400g ja ikka oli minu jaoks natuke liiga magus. Ma loodan, et see väiksem suhkrukogus säilivusele halvasti ei mõju. Hamba all krõmpsuvad mandlilaastud olid igatahes mõnusad.
maailma parim moos, seda ma võiksin vabalt süüa ilma saia või pannkoogita, supper
Sai juba eelmine aasta suur laar seda moosi tehtud,aga sai kiiresto otsa.Väga mõnus moos on.Tegin nüüd jälle:)
Tõesti super moos! Mees, kes eriti keedetud moose ei armasta, sõi kohe terve purgi ära :)
Moos on mõnusa mekiga ja huvitava tekstuuriga sest laastud jäävad hamba alla veidi krõmpsuma.
Ma ei tea, kas mul olid eriliselt kõvad kirsid, aga mul ei piisanud sellest 5+10 minutisest keetmisest. Kirsid olid selleks ajaks ikka veel kõvad ja kogu keedus "mittemoosine" lasin ikka julgelt pool tundi otsa :D Samas tean, et mida vähem keeta, seda tervislikum ja parem moos saab. Kas teil õnnestus kõigil 15 minutiga hea moos saada?
Väga maitsev moos,ehk peaks mandlid enne pannil kergelt röstima,tuleks maitse rohkem esile.igatahes kiidan.
....viis keele alla, ei saa kommenteerida :D
Kirsimoos mandlilaastude ja Amaretto likööriga
Kõige parema moosi saab hapukirssidest.
Suhkrukogus on arvestatud puhastatud marjade kohta!