Kirsimoos moosisuhkruga

Moosisuhkru kasutamine tagab mõnusalt paksu moosi. Hapukatest kirssidest saab parema moosi, kui magusatest murelitest.

Kogus
1.5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kirsse või mureleid

400 g moosisuhkrut

1 dl vett

0.5 sidrunit (kui kasutad mureleid)

Valmistamine

Pese kirsid, eemalda kivid.
Laota kirsid, suhkur ja vesi kihiti potti (kui kasutad mureleid, siis lisa ka sidrunimahl). Keeda nõrgal tulel umbes 20 minutit, sega aeg-ajalt. Koori pinnale kerkinud vaht.
Lase 15 minutit jahtuda, siis pane steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.
Säilita jahedas.

LISA KOMMENTAAR

Oliiv
postitatud 15.07.2006 23:08

ja tõesti on nagu marmelaad kui külma panna, ilus punane marmelaad kirssidega:)

Aniitram
postitatud 25.07.2009 13:49

Moos tarretus kenasti, maitses hea. Kiidusõnad:)

Hexy
postitatud 17.08.2010 23:02

mmmaitsev

alla
postitatud 27.07.2019 23:37

kohutavalt hapu...

Pille
postitatud 29.07.2019 17:29

Meie igasuvine kohustuslik moos! Tänavu ka keetsime u 7 kilost kirssidest.