4 dl õunamahla
1 dl suhkrut
3 dl õunakuubikuid
1 sl sidrunimahla
1 sl kartulitärklist
Serveerimiseks:jahvatatud kaneeli
Kuumuta õunamahl ja suhkur potis. Lõika õun 1 cm kuubikuteks, siis lisa potti ning keeda tasasel tulel, kuni õunakuubikud on pehmed. Maitsesta sidrunimahlaga. Tõsta pott tulelt.
Sega kartulitärklis tilga vee või õunamahlaga, kalla peene nirena kisselli hulka. Tõsta pott uuesti tulele ning kuumuta mulksumiseni. Väldi valmis kisselli segamist, sest muidu muutub see venivaks!
Puista peale suhkrut ning lase jahtuda.
Serveeri jahtunud õunakisselli näiteks koos kaneeliga maitsestatud vahukoorega.
Soome K-Marketi retsept (Omenakiisseli, kaneli-kerma). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Panin tärklist 1 kuhjaga spl ja minu meelest sai piisavalt paks.
Tegin 2-kordse portsu. Küll oli hea! Kui elaksin üksi, oleksin ilmselt terve potitäie pintslisse keeranud...
Nii lihtne ja nii maitsev! Eriti hea sai kodutehtud õunamahlaga!
Hullult hea!!! :) Koduse õunamahlaga sai tehtud.
teenimatult unustuse hõlma vajunud :P
Väga hea kissell, panin poole vähem suhkrut, sidrunit ei pannud.
Õunakissell kaneelivahuga
Õunamahlast ja õunakuubikutest kisselli serveeritakse kaneelimaitselise vahukoorega.