Õunakissell kaneelivahuga

Õunamahlast ja õunakuubikutest kisselli serveeritakse kaneelimaitselise vahukoorega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl õunamahla

1 dl suhkrut

3 dl õunakuubikuid

1 sl sidrunimahla

1 sl kartulitärklist

Serveerimiseks:

35% rõõska koort

jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Kuumuta õunamahl ja suhkur potis. Lõika õun 1 cm kuubikuteks, siis lisa potti ning keeda tasasel tulel, kuni õunakuubikud on pehmed. Maitsesta sidrunimahlaga. Tõsta pott tulelt. 

Sega kartulitärklis tilga vee või õunamahlaga, kalla peene nirena kisselli hulka. Tõsta pott uuesti tulele ning kuumuta mulksumiseni. Väldi valmis kisselli segamist, sest muidu muutub see venivaks!

Puista peale suhkrut ning lase jahtuda.

Serveeri jahtunud õunakisselli näiteks koos kaneeliga maitsestatud vahukoorega.

Loe veel:

Soome K-Marketi retsept (Omenakiisseli, kaneli-kerma). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 21.04.2010 19:09

Panin tärklist 1 kuhjaga spl ja minu meelest sai piisavalt paks.

Liilia
postitatud 22.09.2015 10:31

Pilt ka:

Dee
postitatud 05.10.2014 21:46

Tegin 2-kordse portsu. Küll oli hea! Kui elaksin üksi, oleksin ilmselt terve potitäie pintslisse keeranud...

Kaare
postitatud 22.09.2015 09:50

Nii lihtne ja nii maitsev! Eriti hea sai kodutehtud õunamahlaga!

Maret
postitatud 09.10.2016 21:44

Hullult hea!!! :) Koduse õunamahlaga sai tehtud.

Annely Edesi
postitatud 24.10.2015 22:20

teenimatult unustuse hõlma vajunud :P