Vaarika-beseekook

Jahuvaba vaarika-beseetort, kus beseekihis on ka paisutatud riisi.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Beseepõhjad:

3 munavalget

2 dl suhkrut

3 dl paisutatud riisi

2 tl küpsetuspulbrit

Kaunistuseks:

3-5 dl 35% rõõska koort

maitse järgi suhkrut

vaarikaid või muid marju

Valmistamine

Lõika küpsetuspaberist ahjuplaadile kaks ühesuurust ketast.
Klopi munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ning vahusta veel veidi. Sega juurde paisutatud riis ning küpsetuspulber. Määri munavalgevaht küpsetuspaberiketastele ning küpseta 150-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
Jahuta.
Vahusta rõõsk koor ning maitsesta suhkruga.
Aseta üks beseekiht vaagnale. Määri peale pool vahukoorest ning marjadest. Tõsta peale teine beseekiht, kaunista ülejäänud vahukoore ja marjadega.

NB! Täida kook vahetult enne serveerimist, sest muidu besee pehmeneb!

Retsept on Soome ajakirjast Kodin Pellervo (8/2004, Vadelma-marenkikakku). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 10.01.2010 21:46

Natuke lihtsustasin. Nimelt ei mahu mul kaks ümmargust põhja korraga plaadile ja samas ei teadnud ma ka, et kas munavalgemass seisab kenasti 45 minutit, kuni esimene põhi küpseb. Tegin siis ühe suure plaaditäie ja lõikasin pärast lihtsalt pooleks. Kenasti kannatas lõigata. Vaarikaid mul polnud. Panin mustikaid ja punaseid sõstraid. Hästi mõnus kook oli. Külalised ka kiitsid :)