Vaarika-toorjuustukook karamellikastmega

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

1.5 dl kaerahelbeid

3 dl nisujahu

1 dl suhkrut

150 g sulatatud võid

Täidis:

3 tk muna

200 g maitsestamata (Philadelphia) toorjuustu

1.5 dl maitsestamata jogurtit

1 dl tuhksuhkrut

300 g värskeid või külmutatud vaarikaid

Kate:

1 dl vaarikamoosi

200 g vaarikaid

Karamellikaste:

50 g võid

2 sl suhkrut

2 sl siirupit

1 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Sega kaerahelbed, jahu ja suhkur. Lisa sulavõi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru Ø 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külma.
Küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus.
Sega täidisained, vala vormi ja küpseta kooki veel 40 minutit 175-kraadises ahjus.
Lase jahtuda, soovitavalt üleöö külmkapis.
Määri peale vaarikamoos ja lao peale vaarikad.
Keeda karamellikastmeaineid 5 minutit väikeses potis. Vala peene nirena koogile ja serveeri.

Selveri retsept (Lia Virkus), pildi tegi ÜLLEKAS.
LISA KOMMENTAAR

Mari
postitatud 17.11.2006 08:46

Super maitsev kook, ainult mina asendasin karamellikastme vaniljekastmega (Y)

Üllekas
postitatud 10.05.2011 12:35

Vaarika-toorjuustukook karamellikastmega oli magus ja mõnus. Järgmine kord teen pool põhja kogusest, sest külgedele ju toorjuustukook toestust ei vaja ja terve kogusega jääb põhi natuke paks (nagu mul sel korral juhtus). Ja moos ununes ka peale panna...