Lihtne viigimarjapirukas

Lihtne viigimarjakattega lehttainapirukas on kõige maitsvam soojalt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

6 värsket viigimarja

25 g mandlilaaste

3 sl vedelat mett

Valmistamine

Rulli lehttainas umbes Ø 25 cm ja 5 mm paksuseks kettaks. Tõsta küpsetusplaadile. Laota viigimarjaveerandid lehttainale, puista peale mandlilaastud.

Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni lehttainas on kenasti kerkinud ja viigimarjad äärtest tumenenud.

Nirista peale mesi ning serveeri vahukoore või jäätisega.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (August 2004, Easy rustic fig & honey tart with almonds). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Leelo
postitatud 22.02.2009 15:14

Viigimarjade asemel kasutan õunu - suurepärane :)

Liisi
postitatud 20.10.2010 21:21

Maitsev pirukas.

Pille
postitatud 25.09.2019 12:35

Liisi saadetud foto:

Liisi
postitatud 21.10.2010 14:21

Maitsev siiski ainult soojalt. Külmalt ei meeldinud.

Kaare
postitatud 25.09.2019 10:55

Soojalt vaniilijäätisega on väga hea!

Martiina
postitatud 30.09.2019 12:24

Hästi lihtne valmistada ja imemaitsev!