Kuumuta vesi keemiseni ning klopi juurde manna. Lisa tikripüree ja maitse järgi suhkrut ning hauta putru valmimiseni, st umbes 15 minutit. Lase jahtuda.
Klopi jahtunud puder vahule ja serveeri piimaga.
Nipid ja soovitused:
Mannavaht ise on laktoosi- ja kaseiinivaba. Vajadusel serveeri laktoosivaba piima või taimse piimaga.
Soome Marttajärjestö retsept (Vatkattu karviaismarjapuuro). NB! Algretseptis ei ole suhkrust sõnagi, aga Tiina kommentaari järel täpsustasin veidi retsepti :)
Retseptist on suhkur puudu. Tikripüree on ikka üks hirmus hapu asi. Keetsin sügavkülmutatud tikritest veega püree ja panin kõvasti suhkrut.
Tikrivaht oli jõhvikatega mannavahule tore vaheldus.
Tikri-mannavaht
Nostalgiline magustoit.