Tikri-mannavaht

Nostalgiline magustoit.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

1.5 dl mannat

3 dl püreestatud tikreid (nt sügavkülmast)

4-5 sl suhkrut

Serveerimiseks:

piima

Valmistamine

Kuumuta vesi keemiseni ning klopi juurde manna. Lisa tikripüree ja maitse järgi suhkrut ning hauta putru valmimiseni, st umbes 15 minutit. Lase jahtuda.

Klopi jahtunud puder vahule ja serveeri piimaga.

Nipid ja soovitused:

  • Mannavaht ise on laktoosi- ja kaseiinivaba. Vajadusel serveeri laktoosivaba piima või taimse piimaga. 

Loe veel:

Soome Marttajärjestö retsept (Vatkattu karviaismarjapuuro). NB! Algretseptis ei ole suhkrust sõnagi, aga Tiina kommentaari järel täpsustasin veidi retsepti :)

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 22.01.2011 17:29

Retseptist on suhkur puudu. Tikripüree on ikka üks hirmus hapu asi. Keetsin sügavkülmutatud tikritest veega püree ja panin kõvasti suhkrut. Tikrivaht oli jõhvikatega mannavahule tore vaheldus.

Pille
postitatud 06.09.2020 20:15

Just, nagu Tiina eespool kirjutab, siis tavalisele roosamannale on see hea vaheldus ja kindlasti igati hea viis tikripüree realiseerimiseks.

Heldi-Marie Bogens
postitatud 23.08.2021 08:29

Teen seda tihti oma perele ja neile väga meeldib! :)