550-600 g rabarbrit
5 tl Canderel Spoonful Artificial Sweetener suhkruasendajat
1 tl hakitud värsket ingverijuurt
200 g rasvavaba paksemat kreeka jogurtit
Kaunistamiseks:2 tk suhkrustatud ingverijuurt
Lõika rabarbrid 2,5 cm juppideks ning pane ahjuvormi. Puista peale suhkruasendaja, lisa hakitud ingverijuur. Küpseta 180kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni rabarber on pehme, aga mitte pudrune.
Kalla rabarber sõelale ning kogu liigne vedelik kaussi. Pane küpsetatud ja nõrutatud rabarber köögikombaini ning töötle paksuks püreeks. Lase jahtuda.
Sega teises kausis jogurt ning lisa pool rabarbripüreest. Jaota pokaalidesse ning kalla peale ülejäänud rabarbripüree.
Kaunista tikkudeks lõigatud suhkrustatud ingveriga.
Kata toidukilega ning hoia serveerimiseni jahedas.
Retsept on briti koka Delia Smithi raamatust "How to Cook Book Two" (Rhubarb Yoghurt Fool). Pildi tegi Tiina.
Rabarbri keetsin potis ja ei püreerinud ja kasutasin suhkruasendaja asemel suhkrut, maitse järgi. Jogurtile lisasin ka vahukoort. Väga maitsev magustoit!
Jogurtivaht rabarbriga
Rabarbri-jogurtivaht ehk rhubarb fool. Suhkruasendaja asemel võib loomulikult kasutada ka tavalist suhkrut.