500 g nisujahu
1 pakk kuivpärmi
1 dl õli
3 dl leiget vett
1 tl soola
Spinatitäidis:2 sl oliiviõli
1 tk hakitud sibulat
500 g spinatit
sidrunit - 4 sl sidrunimahla
3 sl rosinaid
2 sl piinia- või seedermänniseemneid
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
0.5 tl soola
jahvatatud valget pipart
Sega tainaained suures kausis ühtlaseks. Kalla kergelt jahusele lauale ning sõtku ühtlaseks sitkeks tainaks. (Soovi korral sega köögikombainis ühtlaseks). Pane tainas õliga määritud kaussi, kata puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas tund-poolteist kahekordseks kerkida.
Täidise valmistamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa hakitud sibul ning prae umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Pane praetud sibul suurde kaussi.
Pane spinat suurde potti ning kuumuta tugeval tulel, kuni spinat närbub. (Kui suurt pott ei ole, siis tee seda jaokaupa). Pane sõelale jahtuma. Suru veidi jahtunud spinatist võimalikult palju vedelikku välja, siis haki spinat jämedalt ning lisa praetud sibulale. Sega juurde ülejäänud täidiseained.
Kuumuta ahi 190°C.
Sõtku kerkinud tainas kergelt läbi ning jaota 15 tükiks. Rulli kergelt jahusel laual tainatükid Ø 12 cm ketasteks. Aseta igale tainakettale supilusikatäis spinatitäidist ning venita tainas kolmest kohast üle täidise - saad väikesed püramiidid. Näpista tainaotsad täidise kohal kokku.
Aseta pirukad kahele küpsetusplaadile ning tõsta ahju teineteise kohale. Küpseta 190-kraadises ahjus 20 minutit, poole küpsetamise ajal vaheta küpsetusplaatide asukohta.
Serveeri kuumalt, soojalt või toatemperatuuril.
Fatayer ehk Liibanoni spinati-piiniaseemnepirukad
Fatayer (araabia: فطاير) on Araabiamaades populaarne hakklihapirukas. Lisaks Liibanonile süüakse fatayer-pirukaid veel Iraagis, Süürias, Egiptuses, Jordaanias, Palestiinas ja Iisraelis.
Muide, kui see täita spinatiga, saad 'sabanekh', kui juustuga, siis 'jibnah'.