3 tk muna
3 dl suhkrut
1.5 dl rohelist kreeta oliiviõli
1 dl paksemat jogurtit
3.5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 sl kaneeli
0.5 tl soola
3 dl riivitud suvikõrvitsat
4 dl rosinaid
ja hakitud sarapuupähkleid
Vahusta munad suhkruga.
Lisa õli, jogurt ja omavahel segatud kuivained. Lisa riivitud ja kuivakspressitud suvikõrvits. Viimasena lisa rosinad ja pähklid.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud koogivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega.
Soome retsept (Kreetalainen kesäkurpitsakakku). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Suhkrut panin vähem,umbes 2,25dl ja oli täitsa paras.Kook oli hea,aga mitte minu lemmik.
Zoozi tehtud pilt ka:
Sellest tuleb ikka mehine kogus, mu 20x20 cm kandiline vorm oli veereni täis. Ma panin suhkrut 2 dl ja rohkem küll poleks vaja. Täitsa mõnus kook.
Kreeta suvikõrvitsakook