Röstitud viigimarjad mee, tüümiani ja kaneeliga

Lihtne dessert värsketest viigimarjadest, millele tüümian ja Cointreau lisavad huvitava maitsenüansi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

12 küpset viigimarja

3 sl vedelat mett

1 tl võid

1 sl Cointreau apelsinilikööri VÕI

1 apelsini mahl ja riivitud koor

0.5 tl jahvatatud kaneeli või 1 väike kaneelikoor

1 tl värskeid tüümianilehti

Valmistamine

Pane mesi, või, Cointreau või apelsinimahl ja kaneel väikesesse potti. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu on ühtlaselt vedel.

Tee terava noaga igasse viigimarja ristlõige peaaegu põhjani. Pane viigimarjad ahjupannile. Kalla meesegu viigimarjadele ning küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.

Puista igale viigimarjale veidi tüümiani. Pane uuesti ahju, lülita ahi välja ja jäta ahjuuks irvakile. Lase viigimarjadel järelkuumuses 5-10 minutit maitsestuda.

Serveeri, soovi korral nt maitsestatud jogurtiga.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR