Viigimarjadžemm

Hõrk vahemerehõnguline viigimarjakeedis hommikulauale. Valmistatakse värsketest küpsetest viigimarjadest!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 sidrunit

5 dl vett

2 vanillikauna

2 kaneelikoort

2.5 cm jupp kooritud ingverijuurt

1.5 kg suhkrut

1.5 kg küpseid viigimarju

Valmistamine

Lõika hoolega pestud sidrunid pooleks, pressi mahl potti. Pane tühjakspressitud sidrunipoolikud samuti potti.

Lisa vesi, vanillikaun, kaneelikoor, ingver ja suhkur. Lisa viigimarjad ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning keeda vähemalt tund aega nõrgal tulel, aeg-ajalt segades, kuni segu on paksenenud ja klaasjaks muutunud.

Eemalda sidrunipoolikud, vanillikaunad, ingverijuur ning kaneelikoored.

Tõsta viigimarjadžemm soojadesse pestud purkidesse. Lase jahtuda ning kaanega.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR