Kimchi soome moodi

Kimchi on hapendatud korea aedviljasalat, mille retsepte on palju-palju. Siinkohal üks soomepärane retsept.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 hiina kapsast

3 sl soola

Maitseainesegu:

3 purustatud küüslauguküünt

1 õhukeselt viilutatud porru

5 sl paprikapulbrit

Cayenne'i pipart või tšillikauna maitse järgi

2 sl riivitud värsket ingverijuurt

2 tl aroomisoola või tavalist jämedat soola

tükk peenelt riivitud kaalikat

Valmistamine

Pese hapendamisnõu hoolega.

Pese hiinakapsa lehed hoolega. Laota kapsalehed hapendamisnõusse ning puista kapsalehtede vahele 3 sl soola. OOta 1-2 tundi, kuni kapsalehed on pehmenenud. Loputa seejärel soolvesi hoolega lehtedelt ning lõika kapsalehed 3-4 cm juppideks.

Sega maitseained omavahel ning puista kapsalehtede vahele. Lao kapsalehed tihedasti hapendusnõusse.

Lahusta 0,5 sl soola väheses keevas vees. Lase jahtuda ning kalla soolvesi vormi. Lisa vajadusel veel keedetud jahtunud vett nii, et 2/3 nõust oleks täidetud.

Aseta kapsas surutise alla, nii et kapsas oleks vees.

Kimchi valmimiseks kulub 5-6 päeva külmkapis või 1 päev toatemperatuuril.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 24.01.2020 10:30

Täitsa nagu päris. Kaalikas annab justkui natuke mõrkjat maitset aga mulle meeldis.