2 purustatud küüslauguküünt
2 seemnetest puhastatud ja hakitud punast tšillikauna
1.25 dl vett
1 sl tamarindi pastat
400 g valget kalafileed 2 cm kuubikutena
1 sl maapähkliõli
2 viilutatud punast sibulat
200 g rohelisi aedube
1 sl palmisuhkrut või pehmet pruuni suhkrut
0.5 dl kalapuljongit
20 g värsket hakitud koriandrit
Sega küüslauk, tšilli, vesi ja tamarindipasta. Lisa kalatükid, sega ning lase külmkapis 30-60 minutit maitsestuda.
Kuumuta wok-pann, lisa õli. Prae sibulaid ja blanšeeritud ja külmas vees jahutatud aedube 4-5 minutit, tõsta kõrvale.
Lisa kalatükid wokile ning prae pidevalt segades 4-5 minutit.
Lisa praetud aedviljad, suhkur ning puljong. Kuumuta läbi.
Tõsta vaagnale ning maitsesta koriandriga.
Briti Sainsbury's retsept (Hot and Sour Fish). Pildi tegi ZOOZI.
Magushapu kala
Vähese kalorsusega roog Hiina köögist.