Röstitud pardifilee jahubanaanisalsa ja -krõpsudega

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 nahaga pardi rinnafileed

soola ja musta pipart

2 sl oliiviõli

2 küpset kollast jahubanaani

25 g võid

1 laimi mahl ja riivitud koor

1 hakitud šalottsibul

1 hakitud punane tšilli

2 sl ingveriga maitsestatud veiniäädikat

1 väike kimp hakitud värsket koriandrit

1 roheline jahubanaan

frittimiseks õli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.
Maitsesta pardifileed soola ja pipraga.
Kuumuta pannil 1 sl oliivõli. Lisa pardifileed ning prae mõõdukal tulel umbes 10 minutit, nii et rinnafilee on mõlemalt poolt pruunistunud.
Tõsta pardifileed ahjupannile ning küpseta 180-kraadises ahjus veel 8 minutit. Tõsta ahjust välja ning hoia soojas.
Kuni pardifileed on ahjus, valmista jahubanaanisalsa. Lõika kollane jahubanaan pooleks. Blanšeeri keevas vees 5 minutit. Nõruta, jahuta, koori ja lõika kuubikuteks.
Kuumuta ülejäänud oliivõli ja 25 g või praepannil. Prae jahubanaanikuubikud kuldpruuniks.
Sega jahubanaan riivitud laimikoore ning mahla, šaloti, punase tšillipipra, ingveriäädika ning värske koriandriga. Sega läbi ning pane kõrvale.
Koori roheline jahubanaan ning lõika ristipidi õhukesteks viiludeks. Friti rohkes õli kuldpruuniks. Nõruta köögipaberil liigsest rasvast.
Serveeri röstitud pardifileesid jahubanaanisalsa ning frititid jahubanaanikrõpsudega.

BBC Good Foodi retsept (Roast Duck with Plantain Salsa)

LISA KOMMENTAAR