Võis hautatud paksoi

Lihtne ja maitsev, mitte liiga hiinalik, aga siiski piisavalt autentne. Soovitav on kasutada võimalikult väikeseid paksoisid. Ingveri lisamine on minu idee.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl kana- puljongit

3 sl magedat võid

400 g paksoid - võimalikult väikeseid ja ühesuuruseid

veidike riivitud ingverijuurt

0.5 tl aasia seesamiõli

musta pipart

Valmistamine

Kuumuta paksupõhjalisel pannil või ja puljong keemiseni. Aseta võimalikult ühesuurused väikesed paksoid ühtlaselt pannile. Kata pann kaanega ning hauta vaiksel tulel umbes 5 minutit, kuni paksoid on pehmed.
Tõsta paksoid soojale vaagnale, kata fooliumiga ning hoia soojas.
Kuumuta pannileent seni, kuni see on redutseerunud niivõrd, et pannil on umbes 4 sl vedelikku. Lisa seesamiõli ning maitsesta pipraga. Kalla paksoidele.

Sobib hästi näiteks pannil praetud mereandide ja aasia pommuga.

Retsept adapteeritud USA ajakirja Gourmet 2000.a. oktoobrinumbrist (Braised baby bok choy).
LISA KOMMENTAAR