Juubelikana

Tuntud briti "coronation chicken"-nimelise roa kergem ja kaasaegsem variant. Serveeri keedetud varajaste kartulitega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g keedetud või grillkana

350-450 g kirsse

150-200 g lehtsalatit - sh

näiteks rukolat e. põld-võõrkapsast

noort spinatit

vesikressi

kimp talisibulat

Salatikaste:

1 sl korma karripastat (nt Patak's, Sharwoods Mild Curry Paste vms)

1 tl vedelat mett

1 sl sidrunimahla

200 g hapukoort

värsket münti (ainult lehti)

Valmistamine

Rebi keedetud või grillitud kanaliha väikesteks tükkideks. Eemalda kirsikivid. Lõika talisibulad diagonaalselt juppideks.

Sega köögikombainis või kannmikseris karripasta, mesi, sidrunimahl ja hapukoor, maitsesta soola ja pipraga. Lisa mündilehed ning sega kõik ühtlaseks pastaks (aga mitte täiesti püreeks).

Jaota salatilehed või vesikress vaagnale. Puista peale kanatükid, kirsid ja talisibul.

Vahetult enne serveerimist nirista kaste salatile.

Nipid ja soovitused:

  •  Kui soovid ise selle roa jaoks kana röstida, siis arvesta umbes pooleteistkilose kana kana või 5-6 rinnafileega.
  • Kastme võib kuni 2 päeva varem valmis teha ja kaetult külmkapis hoida.
  • Soovi korral pane salat kaetult kuni 2 tunniks külmkappi.

Retsept on pärit briti ajakirjast Good Food (June 2002, Mary Cadogan's Jubilee Chicken). Loe coronation chicken kohta lähemalt.

LISA KOMMENTAAR