Must paradiisiõunadžemm

Ehk paradiisiõuna-põldmarjakeedis.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g põldmarju

300 g paradiisiõunu

2 dl vett

350 g suhkrut

2 sl värskeltpressitud sidrunimahla

Valmistamine

Pane väike alustaldrik sügavkülma.

Riivi paradiisiõunad, südamikud viska minema.

Pane põldmarjad, paradiisiõunad ja vesi potti. Kuumuta keemiseni, siis keeda 5 minutit. Sega hoolega.

Lisa suhkur ja sidrunimahl. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Siis tõsta kuumust ning keeda tugeval tulel 7 minutit.

Eemalda pott tulelt ning kontrolli, kas džemm on valmis. Selleks pane 2 tl džemmi külmale alustaldrikule ning pane uuesti 2 minutiks külmkappi. Kui džemm seejärel parajalt paks on, siis on džemm valmis. Kui liiga vedel, siis keeda veel paar minutit.

Jaota valmis džemm kuumalt steriliseeritud purkidesse ning kaaneta purgid.

Nipid ja soovitused:

  • Kuna see džemm sisaldab vähem suhkrut, siis ei muutu see nii kõvaks, kui tavalised džemmid.
  • Säilita põldmarja-paradiisiõunadžemmi külmkapis kuni 1 kuu.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 29.08.2019 20:16

Väga hea moos sai.