Pane põldmarjad, paradiisiõunad ja vesi potti. Kuumuta keemiseni, siis keeda 5 minutit. Sega hoolega.
Lisa suhkur ja sidrunimahl. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Siis tõsta kuumust ning keeda tugeval tulel 7 minutit.
Eemalda pott tulelt ning kontrolli, kas džemm on valmis. Selleks pane 2 tl džemmi külmale alustaldrikule ning pane uuesti 2 minutiks külmkappi. Kui džemm seejärel parajalt paks on, siis on džemm valmis. Kui liiga vedel, siis keeda veel paar minutit.
Jaota valmis džemm kuumalt steriliseeritud purkidesse ning kaaneta purgid.
Nipid ja soovitused:
Kuna see džemm sisaldab vähem suhkrut, siis ei muutu see nii kõvaks, kui tavalised džemmid.
Säilita põldmarja-paradiisiõunadžemmi külmkapis kuni 1 kuu.
Must paradiisiõunadžemm
Ehk paradiisiõuna-põldmarjakeedis.