Klassikaline õunadžemm

Magus ja maitsev õunadžemm, mis jääb eriti maitsev nt valgetest klaarõuntest.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg õunu (puhastatud kaal)

2 dl vett

800 g suhkrut

Valmistamine

Pese õunad hoolega, seejärel koori ja tükelda. Pane õunatükid potti, lisa vesi ja kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 15 minut, lisa alles siis suhkur. Jätka keetmist aeg-ajalt segades, kuni keedis muutub läikivaks ja katab korralikult lusika.

Koori moosi pinnalt vaht. Tõsta valmis džemm purkidesse ja sule õhukindlalt.

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Gegegerda
postitatud 08.07.2009 18:31

Küll maitseb hästi!

Liina
postitatud 19.06.2010 21:19

See on selline mõnus moos, suhkrut panin vähem.

fiisi
postitatud 18.02.2011 12:24

Tundsin ära vana hea õunadžemmi retsepti:)

Enely
postitatud 13.05.2011 16:45

Kas see suhkru kogus on ikka õige? 800 g on päris palju suhkrut:)

Marin
postitatud 25.04.2016 22:12

Panin suhkrut vähem! Sulab suus.

Mari
postitatud 02.04.2017 19:08

Maitsev, aga magus!

Kaare
postitatud 31.08.2019 17:11

Panin vähem suhkrut, sest tegin magusamatest suveõuntest ja tean, et moos saab ruttu otsa :)