100 g võid
1 dl suhkrut
1 tk muna
3 dl nisujahu
1 sidrun
Kate:150-200 g halvaad
2-3 suurt õuna
1 sl sulatatud võid
Vahusta pehme või suhkruga, lisa muna ja jahu. Lisa riivitud sidrunikoor ning sega tainas ühtlaseks.
Suru tainas võitatud Ø 26 cm koogivormi põhjale ja servadele.
Haki halvaa hästi peenelt, koori õunad ja lõika 5 mm viiludeks. Kata koogipõhi halvaapuruga, laota peale õunaviilud.
Määri õunaviilud sulavõiga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Puista valmis koogile kaneeli. Serveeri soojalt või leigelt.
Retsept on pärit soomekeelselt E. Gavrielides Oy veebilehelt (Halvaomenatorttu). Pildi tegi ZOOZI.
Tere, Pille! Tegin seda kooki juba teist korda. Ruttu saab valmis ja mööda ka ei anna eriti millegiga panna.
Tore kuulda, Merje! Järgmine kord tee pilti ka, ma saan siia üles panna:)
Kook tuli pisut kõva ja õhuke (sest oli liiga suur vorm), aga muidu sellise huvitava sidrunilise magusa maitsega. Eriti hea koos jäätisega :)
Oli päris maitsev. Sõime jäätisega. Aga minu jaoks oli natuke liiga magus.
Teha oli lihtne, kuid serveerimisel pudenesid halvaatükid laiali ja serv oli jälle üsna kõva. Maitse oli iseensest hea, hästi magus.
Maitsev kook!
Ei maitsenud
Halvaa-õunakook
Magusamapoolne küpsetis.