Halvaa-õunakook

Magusamapoolne küpsetis.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

1 dl suhkrut

1 tk muna

3 dl nisujahu

1 sidrun

Kate:

150-200 g halvaad

2-3 suurt õuna

1 sl sulatatud võid

kaneeli

Valmistamine

Vahusta pehme või suhkruga, lisa muna ja jahu. Lisa riivitud sidrunikoor ning sega tainas ühtlaseks.
Suru tainas võitatud Ø 26 cm koogivormi põhjale ja servadele.
Haki halvaa hästi peenelt, koori õunad ja lõika 5 mm viiludeks. Kata koogipõhi halvaapuruga, laota peale õunaviilud.
Määri õunaviilud sulavõiga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Puista valmis koogile kaneeli. Serveeri soojalt või leigelt.

Retsept on pärit soomekeelselt E. Gavrielides Oy veebilehelt (Halvaomenatorttu). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Merje
postitatud 05.10.2006 19:12

Tere, Pille! Tegin seda kooki juba teist korda. Ruttu saab valmis ja mööda ka ei anna eriti millegiga panna.

Pille
postitatud 06.10.2006 01:59

Tore kuulda, Merje! Järgmine kord tee pilti ka, ma saan siia üles panna:)

MSS
postitatud 11.09.2008 22:27

Kook tuli pisut kõva ja õhuke (sest oli liiga suur vorm), aga muidu sellise huvitava sidrunilise magusa maitsega. Eriti hea koos jäätisega :)

Zoozi
postitatud 16.10.2009 22:28

Oli päris maitsev. Sõime jäätisega. Aga minu jaoks oli natuke liiga magus.

Kadri
postitatud 22.11.2009 12:48

Teha oli lihtne, kuid serveerimisel pudenesid halvaatükid laiali ja serv oli jälle üsna kõva. Maitse oli iseensest hea, hästi magus.

Hexy
postitatud 26.09.2018 22:04

Maitsev kook!

Sirle
postitatud 24.11.2018 18:58

Ei maitsenud