Liblikatort

Vahukoore ja marjadega kaunistatud biskviittort.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 tk munast valmistatud biskviitpõhi (tordipõhi)

Niisutamiseks:

1.5 dl piima

0.5 tl vanillisuhkrut

Täidis:

2 dl 35% rõõska koort

1 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 l maasikaid või vaarikaid

Kate:

2-3 dl 35% rõõska koort

1 sl suhkrut

0.5 tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:

1 l maasikaid

Valmistamine

Lõika tordipõhi kolmeks kihiks.
Vahusta rõõsk koor, maitsesta.
(Sulata ja nõruta sügavkülmutatud marjad).
Tõsta alumine tordikiht suurele vaagnale, niisuta ning määri peale pool vahukoorest. Kata maasikatega, puista maasikatele veidi suhkrut.
Tõsta peale keskmine biskviitpõhi, niisuta. Määri peale ülejäänud vahukoor ja õhukeselt viilutatud maasikad, maitsesta suhkruga.
Niisuta pealmine biskviidikiht lõikepoole pealt ning tõsta tordile.
Lõika nüüd tort keskelt pooleks ning keera tordikaared vastakuti - nii saad "liblika".
Kaunista tort vahukoorega, kaunista maasikate ja sidrunmelissi- või mündilehtedega.

Soome Valio retsept (Perhoskakku). Pildi tegi LIILIA.
LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 16.04.2010 22:05

kasutasin maasika-toormoosi maasikate ja suhkru asemel ning kohupiimakreemi vahukoore asemel. lihtne ent maitsev!