5 muna
2.5 dl vett
1 kg nisujahu
Täidis:1 kg Suluguni juustu
400 g sulatatud võid
2.5 dl hapukoort
Klopi munad kergelt vahule. Lisa vesi, jahu, sool ning sõtku ühtlaseks tainaks. Jaota tainas kaheksaks tükiks, millest üks on veidi suurem. Vormi tainatükid pallideks ning lase 10 minutit seista.
Rulli tainatükid õhukeselt. Aseta kõige suurem tainaleht võitatud ahjuvormi või servadega ahjuplaadile ning pintselda sulavõiga.
Pane ülejäänud tainalehed 1-2 minutiks keevasse vette. Võta kuumast veest välja, loputa külma veega ning pane sõelale nõrguma.
Riivi juust, sega sulavõi ning hapukoorega.
Pane kolm keedetud tainalehte keetmata suuremale tainaplaadile. Määri sulavõiga ning kata umbes poole juustuseguga.
Aseta peale taas kolm tainalehte, määri sulavõiga ning kata ülejäänud täidisega. Keera suurema tainalehe servad üle täidise ning kata viimase keedetud tainalehega.
Lõika portsjoniteks ning küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks.
MillionMenu retsept.
Atšma e. gruusia juustuvorm
Gruusia 'juustulasanje' on üks hatšapuri erivorme, valmistatakse kuulsast suluguni juustust.