Tandoorikanake

Jogurtimarinaad teeb kanafileed mahlaseks, lõhnav basmatiriis ja äsjaküpsetatud chapati-leivad teevad roa tõeliselt indiapäraseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 kanafileed

2 sl õli

chapati-leiba

Marinaad:

4 dl maitsestamata jogurtit

2 tl tandoori-maitseainesegu või -pastat

2 tl sidrunimahla

suhkrut

Tomatikaste:

25 g võid

4 tomatit

0.25 tl paprikapulbrit

0.25 tl garam masalat

2 tl sidrunit

soola

kaunistamiseks värsket koriandrit

Serveerimiseks:

basmati riisi

Valmistamine

Pane jogurt tunniks ajaks kohvifiltrisse nõrguma. Lisa tandooripasta või -pulber, sidrunimahl ja veidi suhkrut.
Määri jogurtimarinaad kanafileedele ja lase järgmise päevani jahedas maitsestuda.
Kuumuta pannil õli, prae kanafileed ümberringi küpseks.
Koori tomatid (kasta need hetkeks keevasse vette), eemalda seemned ja tükelda viljaliha. Prae tomatikuubikuid kuival pannil 5 minutit.
Lisa või, paprika, garam masala ja sidrunimahl. Maitsesta vajadusel soolaga ning kalla kaste kanafileedele.
Kaunista koriandriga, serveeri keedetud basmatiriisi ning iseküpsetatud chapati-leivaga.

Retsept on soome ajakirjast HOK-ELANTO-lehti (1/2004, Tandoorikananpoika). Juuresoleva foto saatis kasutaja Mann.

LISA KOMMENTAAR

MANN
postitatud 13.11.2008 21:34

Juurde riis safraniga. Värskete tomatite asemel panin purgi purustatud.

Sirliiz
postitatud 28.11.2008 21:33

Tegin nagu Manngi purustatud tomatitest. Basmatiriisi ei olnud kodus võtta, keetsin tavalist riisi millele lisasin kuivatatud koriandrit, mulle see maitse meeldib.