Kevadine kogritsasupp

Värsked kogritsad on väga mürgised, seepärast tuleb neid enne tarvitamist vähemalt kaks korda kupatada. Loe lähemalt Nami-nami kokandussõnastikust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli või võid

3-4 hakitud talisibulat või rohelist sibulat

tükk porrut

3 dl eeltöödeldud kogritsaid (kevadseeni)

5 dl aedviljapuljongit

0.5 dl kupatatud nõgeselehti soovi korral

150 g sulatatud juustu

paprikapulbrit

ürdisoola

Valmistamine

Peenesta eeltöödeldud kogritsad. 

Kuumuta rasv, hauta seened, porru ja sibul klaasjaks. Lisa aedviljapuljong ning hakitud nõgesed.
Lisa tükikaupa sulatatud juust ning sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta ja serveeri kohe maitsva leivaga.

Retsept on pärit Satakunnan Kansa veebilehelt (Keväinen korvasienikeitto). Juuresoleva foto saatis kasutaja Thredahlia.

LISA KOMMENTAAR