Krabi-sparglisupp

Vietnamipärane supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 aedviljapuljongikuubikut

1 l vett

250 g värsket rohelist sparglit

100 g värskeid šiitake seeni

1 sl maisitärklist

1 sl külma vett

1 lahtiklopitud muna

250 g konservitud krabiliha

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane vesi ja leemekuubikud potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni.
Koori sparglid õhukeselt kartulikoorimisnoa abil, eemalda puine varreosa ning tükelda sparglid. Pane sparglinupud kõrvale, tükeldatud varred pane puljongisse ning keeda 5 minutit.
Lõika seened suuremateks tükkideks.
Sega maisitärklis veega ning lisa pidevalt segades supile.
Sega kahvliga pidevalt segades puljongisse kergelt lahtiklopitud muna.
Lisa sparglinupud ning tükeldatud seened. Kuumuta 3 minutit.
Lisa krabiliha ja maitseained ning kuumuta veidi.
Jaota supp kaussidesse ja serveeri kohe.

Retsept on Soome ajakirjast Apu (9.6.2004, Rapu-parsakeitto)

LISA KOMMENTAAR