Eemalda kirsikivid. Keeda kirsse puljongis umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
Samal ajal prae maksaviilud. Sega taldrikul jahu, sool ja pipar. Kasta maksaviilud jahusse ja prae seejärel õlis kuldpruuniks (paar minutit mõlemalt poolt). Hoia kastme valmistamise ajal soojas.
Sega vesi ja maisitärklis ning kalla peene nirena pidevalt segades kirsside hulka. Keeda paar minutit. Maitsesta.
Tõsta maksaviilud taldrikutele, kalla peale kaste.
Kõrvale sobib kartulipuder või tavalised keedetud jahusemat sorti kartulid.
NB! Kirsikaste on maitsev ka sea-, veise- ja kanalihalõikude lisandiks.
Soome Finfoodi retsept (Maksapihvit kirsikkakastikkeessa). Pildi tegi ZOOZI.
tegin ja väga-väga hea sai:-) kirsikastet timmisin oma äranägemise järgi ja kasutasin 1 pk külmutatud kirsse (300gr). mees ainult mõmises mõnust ja lapsed kiitsid sammuti. ise ka kaifisin, sest tegemine oli tore ja maitsev tulemus oli lihtsalt super. samuti valmis see kõik kiiresti ja kerge vaevaga. igal juhul soovitan.
Maksaviilud kirsikastmes
Praetud maksaviile serveeritakse hapudest kirssidest tehtud kastmega.