1 kg tükeldatud rabarbrit
750 g suhkrut
1 tk sidrunit (riivitud koor ja 2 tl mahla)
värsket riivitud ingverijuurt - pressi sellest umbes 1 sl ingverimahla
3 tk punast tai tšillikauna - eemalda seemned ja haki peenelt
Pane rabarber, suhkur, sidrunikoor, ingverimahl ja hakitud tšillid moosipotti ning lase 2-3 tundi tõmmata. Selle aja jooksul peaks rabarbrimahl välja valguma.
Pane pott nõrgale tulele ning kuumuta aeglaselt, kuni suhkur on sulanud.
Alles siis (!!!) keera tuli suuremaks, lisa sidrunimahl ning keeda tugeval tulel, kuni tarretumiskuumus on saavutatud (džemm tarretub 104,5˚C juures) - selleks on vaja suhkrutermomeetrit. Kui suhkrutermomeetrit ei ole, siis kalla tilk džemmi sügavkülmas hoitud taldrikule. Kui džemmitilk paari sekundi pärast kallutades "kortsu" läheb, on kuumus paras.
Kalla džemm kuumadesse steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.
Retsept on Briti ajakirjast Good Food (July 2004, Hot Rhubarb & Ginger Jam).
Tuli mõnusalt krehvtine võie. Kui suhkur oli sulanud, lasin saumiksriga ühtlaseks. Teen teinegi kord veel.
Vürtsikas ingveri-rabarbridžemm
Sidruni, ingveri ja tšilliga maitsestatud paksem rabarbrikeedis.