Röstitud kobras

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk nülitud ja puhastatud kobras

0.75 dl äädikat

ja niipalju vett et kobras kaetud oleks

Järgmisel päeval:

4 viilu värsket peekonit (st mitte soolatud või suitsutatud)

soola

musta pipart

nisujahu

vett

porgandit

sibulat

varssellerit

Valmistamine

Eemalda nülitult kopra pinnalt iga viimne kui pekitükk. Leota ööpäev äädikavees.
Pese leotatud kobras külma vee all. Pane ahjupotti ning tee taisesse lihasse paar sisselõiget.
Puista üle soolaga ning peki värskete peekoniribadega. Puista peale veidi jahu.
Lisa potti umbes 1 dl vett, kata pott kaanega ning hauta 180-kraadises ahjus poolpehmeks. Vajadusel lisa vett.
Lõika võrdne kogys sibulat, sellerit ja porgandit väikesteks kuubikuteks (kokku umbes 2,5 dl). Puista ahjupotti.
Jätka hautamist, seekord ilma kaaneta potis, kuni kobras on küps (st, kuni liha kontide küljest kergesti maha kukub).
Võta valmis kopraliha potist välja. Lisa potti vett ja jahu ning valmista praeleemest kaste.
Serveeri kohe.
LISA KOMMENTAAR