Tikri-jogurtivaht

Hapukasmagusad tikrid Kreeka jogurtiga. Hea lihtne dessert, kuigi eeldab tikrite ahjus röstimist.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g tikreid

400 g Kreeka jogurtit

85 g e. 1 dl pruuni suhkrut (hele muscovado, demerara)

Valmistamine

Pane tikrid keskmise suurusega ahjuvormi sisse, puista peale suhkrut ning küpseta 180-kraadise ahju keskosas 20-30 minutit, kuni tikrid noaotsaga torgates pehmed tunduvad.

Kalla küpsetatud tikrid kausi kohale asetatud sõelale. Pane veerand tikritest kõrvale.

Pane ülejäänud (s.t. kolmveerand) tikritest köögikombaini ning lisa 4 sl kaussi nõrgunud tikrisiirupist. Püreesta paksuks püreeks. Jahuta.

Kalla jogurt kaussi, sega läbi ning lisa pool tikripüreest. Jaota magustoidupokaalidesse. Kalla peale ülejäänud tikripüree ning kaunista alleshoitud tervete tikritega.

Kata pokaalid toidukilega ning hoia serveerimiseni jahedas.

Serveeri meelepäraste küpsistega (Delia serveeris pekanipähkliküpsistega).

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba märgistusega jogurtit. 

Loe veel:

Idee on Briti kokandusguru Delia Smithi oma (Gooseberry Yoghurt Fool), aga koguseid on tugevasti muudatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.06.2025 09:44

Tegin suvisele pidulauale magustoiduks, kasutasin Saare jogurtit ja pakkusime keelekese küpsistega.