1.5 kg kaaluv kana - jaota tükkideks
4 sl oliiviõli
3 sl muud taimset õli
2 sibulat õhukeste viiludena
400 g purustatud tomatit
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1.5 dl vett
1 sl kuivatatud punet
750 g okrat
soola ja musta pipart
Pruunista kanatükid kuumas õlis ümberringi. Nõruta liigsest rasvast ning tõsta taldrikule.
Prae sibul kergelt kuldseks samas rasvas. Lisa kanatükid, tomatid ja tomatipasta, vesi, pune ja maitseained. Kata pott kaanega ning hauta 30 minutit.
Trimmi okrad - selleks lõika varrepoolsest otsast õhuke lõik ära (NB! seemned ei tohi nähtavale tulla!) Kasta puhastatud okrad külma vette, pese õrnalt ning nõruta kuivaks. Tee nii veel 1-2 korda, kuni vesi puhtaks jääb.
Lisa okra hautisele. Raputa potti, nii et okra ühtlaselt potis jaguneks. Okra peaks kastme sees olema - kui roog liiga kuiv tundub, lisa veel vett.
Maitsesta uuesti, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel veel 20 minutit.
NB! Peale okra lisamist ära hautist enam sega, ent raputa potti aeg-ajalt.
Retsept on mugandatud briti Sainsbury retseptilehelt (Chicken and Okra Casserole). Pildi tegi KIILIKE.
Hea oli ja läheb uuesti tegemisele, aga muutsin veidi retsepti olude sunnil. Lisasin kohe algul rohkem vedelikku(u 3 dl) ja kuna kasutasin kodust purustatud tomatite hoidist siis avastasin purki lahti tehes, et seal ka veidi paprikat sees.
Kana-okra pajaroog
Okra e. baamia on eestlaste seas veel vähetuntud köögivili, ent sellest saab maitsvaid hautisi.