Gratineeritud maasikad leedrimahlaga

Magus-hapukas leedrisiirupises zabaglione-kastmes gratineeritud maasikad.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g maasikaid

4 suure muna kollast

4 sl peenikest suhkrut

4 sl leedriõiesiirupit

Valmistamine

Puhasta maasikad ning aseta ahjuvormi pokaalidesse või portsjonvormidesse.

Klopi kuumakindlas kausis munakollased suhkruga vahule, sega juurde leedripuusiirup. Kuumuta väikeses potis paar cm vett keemiseni, tõsta kauss poti kohale. Vahusta vispliga kuumaveevanni kohal seni, kuni kaste on kohev ja vahune.

Tõsta vaht lusikaga maasikatele. Serveeri niisama või kõrveta leeklambiga pealt kuldpruuniks.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR