Vutid punaveinis

Ahjus küpsetatud vutid viinamarjade ning köögiviljadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 vutti

150 g seemneteta viinamarju

50 g võid

4 šalottsibulat

2 porgandit

1 väike kaalikas või naeris

5 dl punast veini

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

4 viilu röstsaia

4 sl oliiviõli

siledalehist peterselli

Valmistamine

Maitsesta vutid soola-pipraga ja täida viinamarjadega. Prae täidetud vutid ahjupotis või sees kenasti pruuniks. Tõsta taldrikule ootama.

Puista vormi sibulad, porgandi- ja kaalikakangid ning pruunista kergelt. Maitsesta soola-pipraga.

Tõsta pott tulelt, aseta täidetud praetud vutid, rind ülespoole, juurviljale ning kalla peale punavein. Kata ahjupott kaanega või fooliumiga.

Küpseta 220kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni vutid kenasti pehmed.

Prae koorikuta ja ümmarguseks lõigatud saiaviilud õlis mõlemalt poolt kuldseks ja pane taldrikule. Serveerimiseks aseta saiale vutt, selle ümber juurviljad ja peale puista hakitud siledalehist peterselli.


Rimi retsept. Pildid tegi Kärt.

LISA KOMMENTAAR