Lavašš

Armeenia nisuleib.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

6 dl nisujahu

1 tl suhkrut

1 tl soola

1.6 dl vett

1 munavalge

2 sl sulatatud võid

Määrimiseks:

2 lahtiklopitud munavalget

Peale:

2 sl seesamiseemneid

Valmistamine

Sega suures kausis jahu, suhkur ja sool. Lisa vesi, 1 munavalge ja sulavõi. Sega hoolega, kuni saad ühtlase sitke taina. Sõtku siledaks - umbes 5 minutit.

Jaota tainas 10 palliks. Rulli iga tainapall kergelt jahusel laual paberõhukeseks. Pane kuivale ahjuplaadile, määri pealt munavalgega ning puista üle seesamiseemnetega.

Küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni lavaš on kergelt pruunistunud.

LISA KOMMENTAAR

lembekas
postitatud 08.10.2011 14:56

Pole hullu,saab ka kodus küpsetada ja või asemel võib kasutada õli.Paraku ei sobinud aeg,esimesed läksid nihu,hiljem küpsetasin vähem,umbes 7min.ja tulid paremad,kui poe omad!:)