Õunalasanje vaniljejäätisega

Magus lasanje.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

240 g lasanjeplaate

Õunakiht:

3 sl suhkrut

750 g tükeldatud kompoti- õuna

2 tl kaneeli

100 g hakitud sarapuupähkleid

Koorekiht:

250 g maitsestamata (mascarpone) toorjuustu

3 sl suhkrut

3 muna

3 dl 35% rõõska koort

2 tl vanillisuhkrut

Purukate:

60 g võid

8 viilu peenestatud saia

125 g suhkrut

Serveerimiseks:

600 g vaniljemaitselist jäätist

Valmistamine

Aseta lasanjeplaadid ühekordse kihina suurde kaussi. Pintselda sooja veega ja lase 10 minutit tõmbuda (kui kasutad värskeid lasanjeplaate, siis pole seda vaja teha).
Sega õunakihi jaoks kõik ained omavahel.
Koorekihi jaoks vahusta toorjuust suhkruga, vahusta munad ja vahusta rõõsk koor vanillsuhkruga. Sega vahud omavahel.
Purukatte jaoks sulata või ning pruunista selles saiapuru. Minut enne pruunistamise lõppu lisa suhkur ning kuumuta läbi. Jahuta.
Määri lai lasanjevorm võiga. Pane lasanjeplaadid kihiti vormi, kihtide vahele pane vaheldumisi õuna- ja kooresegu (mõlemaid 2 kihti). Viimasele koorekihile puista purukate.
Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit.
Enne serveerimist lase lasanjel vormis 15 minutit jahtuda.
Serveeri soojalt vaniljejäätisega.

Retsept on ajakirjast Toiduäri 4/1998.
LISA KOMMENTAAR

ErleS
postitatud 25.10.2010 11:23

Kompotiõunte asemel kasutasin tavalisi õunu. Maitses väga hea, isegi paremini kui ma lootsin või ootasin. Kindlasti teen veel.