Hiidkrevetid ürtide ja küüslauguga

Samas marinaadis hoitud krevette võib ka varda otsa ajada ja kuumade süte kohal kiiresti küpsetada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g tooreid koorimata hiidkrevette

2 sl hakitud värsket peterselli

2 hakitud küüslauguküünt

1 tl Dijoni sinepit

soola ja musta pipart

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl sidrunimahla

Praadimiseks:

2 sl oliiviõli

Valmistamine

Puhasta krevetid kestadest, lõika terava noaga selja pealt lahti ja eemalda hambaorgi vm väikese terariistaga "soolikas". Patsuta krevetid köögipaberiga kuivaks.

Sega kõik marinaadiained omavahel, siis lisa krevetid ja sega hoolega. Lase 10-15 minutit maitsestuda.

Kuumuta suurel praepannil õli, lisa krevetid ja küpseta umbes 1,5 minutit mõlemalt poolt, kuni krevetid on küpsenud ja roosaks värvunud.

Retsept on mugandatud USAs elava ukrainlanna Natasha toidublogist "Natasha's Kitchen". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 03.04.2013 12:52

krevetid on head aga kõige tüütum tegevus on nende puhastamine :) serveerisin krevette ime häid riisiga

Pille
postitatud 17.01.2024 15:48

Karima tehtud pilt ka:

stinx
postitatud 29.12.2013 16:47

kuna kõik pereliikmed peterselli väga ei armasta, asendasin selle rosmariiniga. imeline!