12 vutimuna
2 tl õli
4 viilu õhukesteks ribadeks lõigatud peekonit
300 g noori spinatilehti
200 g poolitatud kirsstomateid
100 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid
Salatikaste:4 sl õunaäädikat
3 purustatud küüslauguküünt
2 tl Dijoni sinepit
2 tl vahtrasiirupit
1 tl Worcesteri kastet
4 sl oliiviõli
Keeda vutimune 1,5 minutit. Jahuta ja koori.
Pruunista peekoniviilud keskmisel kuumusel krõbedaks. Kurna köögipaberil liigsest rasvast. Pannile kogunenud rasv hoia alles.
Pane spinatilehed kaussi, lisa tomatid, peekon, piiniaseemned ning poolitatud vutimunad.
Kuumuta peekonirasv keskmisel kuumusel, lisa äädikas, küüslauk, sinep, vahtrasiirup ja Worcesteri kaste. Kuumuta 2 minutit, lisa õli ja kuumuta veel minuti jagu.
Kalla kaste salatile ja serveeri.
Retsept on Briti ajakirjast Living etc (June 2004, Spinach, bacon & quail egg salad). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Spinati-vutimunasalat peekoniga
Spinat ja kirsstomatid teevad salati väga värvikirevaks.