Spinati-vutimunasalat peekoniga

Spinat ja kirsstomatid teevad salati väga värvikirevaks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 vutimuna

2 tl õli

4 viilu õhukesteks ribadeks lõigatud peekonit

300 g noori spinatilehti

200 g poolitatud kirsstomateid

100 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid

Salatikaste:

4 sl õunaäädikat

3 purustatud küüslauguküünt

2 tl Dijoni sinepit

2 tl vahtrasiirupit

1 tl Worcesteri kastet

4 sl oliiviõli

Valmistamine

Keeda vutimune 1,5 minutit. Jahuta ja koori.

Pruunista peekoniviilud keskmisel kuumusel krõbedaks. Kurna köögipaberil liigsest rasvast. Pannile kogunenud rasv hoia alles.

Pane spinatilehed kaussi, lisa tomatid, peekon, piiniaseemned ning poolitatud vutimunad.

Kuumuta peekonirasv keskmisel kuumusel, lisa äädikas, küüslauk, sinep, vahtrasiirup ja Worcesteri kaste. Kuumuta 2 minutit, lisa õli ja kuumuta veel minuti jagu.

Kalla kaste salatile ja serveeri.

Retsept on Briti ajakirjast Living etc (June 2004, Spinach, bacon & quail egg salad). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pilaja
postitatud 18.04.2010 13:46

Mõnus oli rohelisele salatile vahelduseks kasutada spinatilehti salatis. Salatile andis eriti mõnusa maitse kaste.

Pille
postitatud 29.04.2023 09:34

Pilaja saadetud pilt ka:

Kybarsepp
postitatud 29.04.2023 11:27

Maitses väga!