Tomati-feta focaccia

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

50 g pärmi

5 dl käesooja vett

1.5 tl soola

2 sl võid

250 g pehmet toorjuustu (Arla Kesella)

5 dl durumnisujahu

8-9 dl nisujahu

150 g päikesekuivatatud tomateid õlis

300 g Apetina fetajuustu

2 sl hakitud värsket rosmariini

2 tl meresoola

Valmistamine

Lahusta pärm veega. Lisa sool, või, toorjuust ja jahud. Sõtku tainas sitkeks ja pehmeks tainaks. Lase 30 minutit kerkida.
Lõika tomatid ja fetajuust tükkideks.
Suru tainas jahuste kätega võitatud piklikule ahjupannile. Määri tomatitelt nõrutatud õliga. Puista peale tomati- ja juustukuubikud, rosmariin ja meresool. Suru need sõrmedega kergelt tainasse. Lase 15 minutit kerkida.
Küpseta 225kraadise ahju keskosas 25 minutit.
Lase focaccial restil jahtuda.
Lõika nelinurkadeks ja serveeri.

Loe veel:

Nipid ja soovitused:

  • Focacciat võib suuremate tükkidena sügavkülmutada. Lase külmutatud nisuleival sulada, siis kuumuta ahjus läbi ja lõika tükkideks.

Rootsi Arla retsept. 

LISA KOMMENTAAR