1 kg kaaluv kaheksajalg
1.25 dl külmpressitud oliiviõli
2 sl laagerdunud Korintose punast veiniäädikat
1 kimp värsket tüümiani (ainult lehti)
Pane suur paksupõhjaline pott tulele ja kuumuta hästi tuliseks. Pane kaheksajalg potti ning kata pott kaanega. Alanda kuumus miinimumini ning hauta kaheksajalga umbes 40-50 minutit, kuni kaheksajalg on pehme (kontrolli küpsust kombitsa paksemat osa lõigates).
Tõsta kaheksajalg potist välja ja lase jahtuda.
Samal ajal redutseeri potti kogunenud vedelikku seni, kuni alles on umbes 1 dl siirupilaadset vedelikku.
Püreesta küüslauk ja lisa vähehaaval õli. Lisa veiniäädikas ja redutseeritud haudevedelik (saad salatikastme).
Lõika kaheksajalalt kombitsad ja jäta need terveks. Lõika kaheksajalalt mokaosa ja viska minema. Lõika pea neljaks.
Pane kaheksajalatükid suurde kaussi. Kalla peale salatikaste, lisa tüümianilehed ja sega hoolega
Retsept on Theodore Kyriakou & Charles Campioni raamatust "The Real Greek at Home" (Mitchell Beazley, £20). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kaheksajalg punaveiniäädikas
Värske kaheksajalg koosneb peamiselt veest. Kreekas riputatakse kombitsad päikese kätte kuivama, mujal tuleb leida muu viis veest lahtisaamiseks ja maitse kontsentreerimiseks.