Tikrimarmelaad

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tikreid

2 dl vett

paar mündioksa või 1 kaneelikoor

500 g moosisuhkrut

Valmistamine

Pese tikrid, puhasta. Pane koos veega ja kanellikoore või mündioks potti, kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni tikrid on pehmed. 

Lisa moosisuhkur ning keeda 15 minutit.

Eemalda maitseained ning pane moos purkidesse.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 30.07.2020 17:06

Tegin tavalise suhkruga, mida kulus väga palju, üle kilo, ja ikka tuli moos üsna hapu. Keetsin kauem, siis tuleb mõnusam moos.

Pille
postitatud 31.07.2021 09:41

Moosisuhkrut panin täpselt retsepti järgi (ehk pool kilo kilo marjade kohta) ja meie jaoks oli paras. Kaneeli ei tasu rohkem panna, kui ette antud, sest siis jääb liialt domineerima.