Sangria on populaarne suvejook Hispaanias ja Portugalis, kus põhikomponentideks on (punane) vein, viilutatud või tükeldatud tsitruselised jm puuviljad, brändi ja suhkur/magustaja. Siin kõige lihtsam viis sangria valmistamiseks.
Pese apelsin ja sidrun hoolega. Lõika tükkideks, eemalda seemned ja pane suure kannu põhja. Kalla peale brändi, lisa suhkur ja kata kann kinni (nt toidukilega). Pane külmikusse maitsestuma kuni 24 tunniks.
Enne serveerimist lisa jahutatud vein, sega läbi ja serveeri.
Sangria valmistamiseks sobivad eelkõige kuivad veinid. Mina kasutasin Fantini FarneseSangiovese Terre di Chieti veini (fotol). Tegemist on Abruzzo piirkonnast pärit geograafilise tähisega lauaveiniga. Kuiv vein, alkoholisisaldus 12,5%. Maaletooja on MV Eesti.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!
Sangria
Sangria on populaarne suvejook Hispaanias ja Portugalis, kus põhikomponentideks on (punane) vein, viilutatud või tükeldatud tsitruselised jm puuviljad, brändi ja suhkur/magustaja. Siin kõige lihtsam viis sangria valmistamiseks.