200 g võid
450 g pakk Juubeli tordipulbrit
Täidis:500 g tükeldatud rabarbrit
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
Kate:4 tk muna
2 dl suhkrut
50 g võid
1 dl vett
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
sobib neile kes ei taha hapukat rabarberikooki
päris huvitav kook on see RABARBERI-KARAMELLI PLAADIKOOK. Ja see oli päris hea maitsega. Igatahes väga hea kook oli ja väga hea on see ka , et inimesed siukse lehekülje on teinud.:D
Rabarberikook sai minu jaoks veelgi maitsvama tähenduse. Põhi jääb nii maitsev. Sõbranna soovituse kohaselt hoidsin seda kooki enne serveerimist öö läbi külmkapis. Maitsed ühtlustusid ning kook muutus veelgi paremaks!
Tegin seda kooki täna õuntega, kuna rabarberit polnud. Väga hea kook ja põhi on tõesti karamellimaitseline. Õunu tuleks panna rohkesti ja söömisel riputada peale tuhksuhkrut. Õunte puhul võiks kattesse panna 1,5 dl suhkrut, siis ei tule väga magus.
Päris mõnus kook tuli välja. Rabarberit oleks võinud isegi rohkem panna. Biskviitkate (mul selline kate tavaliselt ei õnnestu) küpses ka kenaks ja kohevaks. Tasub vaevaks võtta küll!
Tegin eksikombel väikese plaaditäie ja keskelt jäi natuke vedel, ei küpsenud läbi.Oleks võinud kauem ahjus hoida,aga enne lahti lõikamist ei märganud. Muidu oli päris hea. Mehele meeldis eriti, minule veidi liiga magus,kuigi panin kattesse dl vähem suhkrut.
Väga maitsev kook! Klassikaliste mõõtudega ahjuplaadi jaoks jäi põhja koostisaineid väheks. Ma paneksin julgelt veel pool pakki tordipulbrit ja võid juurde. Minule magus ei tundunud, kuid kes soovib haput rabarberi maitset, siis täidisele ei paneks üldse suhkrut.
Rabarberi-karamelli plaadikook
Juubeli tordipubriga suur rabarbrikook.