Rabarberi-karamelli plaadikook

Juubeli tordipubriga suur rabarbrikook.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g võid

450 g pakk Juubeli tordipulbrit

Täidis:

500 g tükeldatud rabarbrit

1 dl suhkrut

1 tl kaneeli

Kate:

4 tk muna

2 dl suhkrut

50 g võid

1 dl vett

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

PÕHI:
Näpi või ja tordipulber ühtlaseks tainaks, suru küpsetuspaberiga
vooderdatud ahjupannile.

TÄIDIS:
Tükelda rabarbrid ja sega suhkru ning kaneeliga. Vala segu tainale.

KATE:
Vahusta munad ja suhkur. Sulata potis või, lisa vesi ja lase korraks keema tõusta. Vala segu peene joana munavahu hulka.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa munavahu hulka ja vala rabarbritele.
Küpseta 175-kraadises ahjus 25 minutit.
Jahtunult lõika kook ruutudeks.

Retsept on Selveri retseptilehelt. Pildi tegi RAGNE.
LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 03.05.2008 09:35

sobib neile kes ei taha hapukat rabarberikooki

robin
postitatud 22.05.2009 22:06

päris huvitav kook on see RABARBERI-KARAMELLI PLAADIKOOK. Ja see oli päris hea maitsega. Igatahes väga hea kook oli ja väga hea on see ka , et inimesed siukse lehekülje on teinud.:D

Ragne
postitatud 03.07.2009 00:34

Rabarberikook sai minu jaoks veelgi maitsvama tähenduse. Põhi jääb nii maitsev. Sõbranna soovituse kohaselt hoidsin seda kooki enne serveerimist öö läbi külmkapis. Maitsed ühtlustusid ning kook muutus veelgi paremaks!

NAAJ
postitatud 24.01.2010 17:53

Tegin seda kooki täna õuntega, kuna rabarberit polnud. Väga hea kook ja põhi on tõesti karamellimaitseline. Õunu tuleks panna rohkesti ja söömisel riputada peale tuhksuhkrut. Õunte puhul võiks kattesse panna 1,5 dl suhkrut, siis ei tule väga magus.

Erka
postitatud 16.05.2010 12:35

Päris mõnus kook tuli välja. Rabarberit oleks võinud isegi rohkem panna. Biskviitkate (mul selline kate tavaliselt ei õnnestu) küpses ka kenaks ja kohevaks. Tasub vaevaks võtta küll!

zoozi
postitatud 26.05.2010 23:48

Tegin eksikombel väikese plaaditäie ja keskelt jäi natuke vedel, ei küpsenud läbi.Oleks võinud kauem ahjus hoida,aga enne lahti lõikamist ei märganud. Muidu oli päris hea. Mehele meeldis eriti, minule veidi liiga magus,kuigi panin kattesse dl vähem suhkrut.

Kristina
postitatud 21.05.2018 13:32

Väga maitsev kook! Klassikaliste mõõtudega ahjuplaadi jaoks jäi põhja koostisaineid väheks. Ma paneksin julgelt veel pool pakki tordipulbrit ja võid juurde. Minule magus ei tundunud, kuid kes soovib haput rabarberi maitset, siis täidisele ei paneks üldse suhkrut.