Pasta Carbonara panniroog

Klassikalises pasta carbonara roas rõõska koort ei käi, ent siinkohal on klassikalisest roast inspireeritud veidi teistsugune roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g pakk värskeid tagliatelle makarone

vett ja soola

1-2 sl oliiviõli

100-150 g peekonit

5 lehte salveid

1.5 dl kohvikoort või vahukoort

soola

2 muna

purustatud musta pipart

Valmistamine

Keeda tagliatelle makaronid al dente. Nõruta makaronid ning sega juurde veidi oliivõli.

Pruunista peekoniviilud krõbedaks ja pane köögipaberile nõrguma.

Haki salveilehed.

Kuumuta pannil tilk õli, lisa salvei, keedetud makaronid, koor ja veidi soola. Kuumuta umbes 2 minutit.

Tee makaronikuhja keskele süvend ja löö sinna munad katki. Aseta peekonviilud makaronidele ning kata pann kaanega.

Kuumuta tasasel tulel, kuni munad on hüübinud (kui soovid, siis jäta munakollane poolpehmeks).

Serveeri värske salatiga.

Loe veel:

Retsept on soomlaste Herkut.net lehelt. Pildi tegi TIRAMIIIISU.

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 14.04.2010 14:09

Hea ja lihtsa maitsega toit:) Salveid ei olnud kuskilt võtta ja seetõttu jäi panemata. Munad ajasin ka veidi lahti ja laiali makaronide sees, kuna ühelt poolt kuumutatud härjasilm ei ole just mu lemmik.