Kogritsad hapukoorekastmes

Värsked kogritsad on väga mürgised, seepärast tuleb neid enne tarvitamist vähemalt kaks korda kupatada. Loe lähemalt Nami-nami kokandussõnastikust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kogritsaid (kevadseeni)

3 sl võid

1 tl nisujahu

2 dl hapukoort

1-2 sl tilli

soovi korral soola

Valmistamine

Kupata, nõruta ja tükelda kogritsad. Prae seened võis kergelt läbi. Sõelu pidevalt segades juurde jahu ja prae veel veidi. Lõpuks sega juurde hapukoor ja till, vajadusel lisa pisut soola. Serveeri.

NB! Muid vürtse peale soola ja tilli ei soovitata kasutada, sest kogritsal enesel on küllalt pikantne maik. Till võib olla ka külmutatud või soolatud. 

Retsept on Toivo Niibergi Postimehes ilmunud artiklist 'Seenele!' (30.4.2004)

LISA KOMMENTAAR