Makaronid ricotta-tomatikastmega

Orecchiette ehk tillukesed "kõrvakesed".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g orecchiette makarone

15 küpset kirsstomatit

200 g värsket ricotta kohupiima

1 kimp hakitud värsket basiilikut

4 sl külmpressitud oliiviõli praadimiseks ja veel veidi serveerimiseks

maitse järgi soola

Valmistamine

Keeda orecchiette makaronid suures potis peaaegu al dente - umbes 8 minutit.

Kui makaronid veel keevad, kuumuta pannil õli. Lisa neljaks lõigatud kirsstomatid ning prae 30 sekundit.

Nõruta makaronid, jäta natuke keeduvett alles.

Lisa keedetud makaronid ja ricotta pannile. Lisa natuke makaronikeeduvett - see vedeldab ricottat ja annab rohkem kastet. Kaste peaks olema läikiv ja mitte kuiv.

Maitsesta soolaga.

Nüüd kuumuta makarone pannil koos ülejäänud ainetega, kuni need on 'al dente'. Lisa basiilikulehed, nirista peale veidi oliiviõli ning serveeri kohe.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Food Network telekanalist (Episood: Work Hard, Play Harder; David Rocco's Dolce Vita). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 09.01.2009 19:56

Olen teinud sarnast ka ise. Kuid tavaliselt olen pannud ricotta asemel kas teralist kohupiima või kodujuustu. Väga mõnus kerge söök. Mehele seekord ei maitsenud üldse , kuna lisasin retsepti järgi koriandrit (meile muidu maitseb, siis antud juhul oli häiriv). Paneksin koriandri asemel basiilikut