500 g orecchiette makarone
15 küpset kirsstomatit
200 g värsket ricotta kohupiima
1 kimp hakitud värsket basiilikut
4 sl külmpressitud oliiviõli praadimiseks ja veel veidi serveerimiseks
maitse järgi soola
Keeda orecchiette makaronid suures potis peaaegu al dente - umbes 8 minutit.
Kui makaronid veel keevad, kuumuta pannil õli. Lisa neljaks lõigatud kirsstomatid ning prae 30 sekundit.
Nõruta makaronid, jäta natuke keeduvett alles.
Lisa keedetud makaronid ja ricotta pannile. Lisa natuke makaronikeeduvett - see vedeldab ricottat ja annab rohkem kastet. Kaste peaks olema läikiv ja mitte kuiv.
Maitsesta soolaga.
Nüüd kuumuta makarone pannil koos ülejäänud ainetega, kuni need on 'al dente'. Lisa basiilikulehed, nirista peale veidi oliiviõli ning serveeri kohe.
Retsept on mugandatud Food Network telekanalist (Episood: Work Hard, Play Harder; David Rocco's Dolce Vita). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.
Olen teinud sarnast ka ise. Kuid tavaliselt olen pannud ricotta asemel kas teralist kohupiima või kodujuustu. Väga mõnus kerge söök. Mehele seekord ei maitsenud üldse , kuna lisasin retsepti järgi koriandrit (meile muidu maitseb, siis antud juhul oli häiriv). Paneksin koriandri asemel basiilikut
Makaronid ricotta-tomatikastmega
Orecchiette ehk tillukesed "kõrvakesed".