Õlles hautatud küülik kuivatatud kirssidega

Külmaks talveõhtuks sobiv pajaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tükeldatud küülik

veeretamiseks nisujahu

soola ja musta pipart

2 sl magedat võid

1 sl õli

2-3 õhukeselt viilutatud sibulat

5 dl tumedat kirsimaitselist õlut

100 g kuivatatud kirsse

1 sl punasesõstraželeed

1 sl värsket hakitud tüümiani

Valmistamine

Tükelda küülik kaheksaks tükiks. Maitsesta jahu soola ja pipraga, veereta lihatükke kergelt jahusegus.

Kuumuta paksupõhjalises haudepotis või ja õli, kuni rasvaine vahutama hakkab. Pruunista lihatükid jaojaupa mõlemalt poolt hoolega. Tõsta taldrikule.

Pane potti viilutatud sibulad. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni sibulad on klaasjad.

Lisa õlu ja pruunistatud lihatükid. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta vaiksel kuumusel umbes tund aega.

Hautis on valmis, kui liha kontidelt kergelt eemaldub. Vajadusel lisa hautamise ajal veel vett.

Tõsta lihatükid vahukulbiga soojale serveerimisalusele. (Soovi korral püreesta kaste sauseguriga, siis ei jää sibulatükke näha).

Lisa potti kuivatatud kirsid, punasesõstratarretis ja tüümian. Kuumuta umbes 5 minutit, kuni kaste on redutseerunud. Maitsesta ja serveeri koos lihaga.

Kõrvale sobivad hästi krõbedad ahjukartulid.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 13.09.2008 15:00

tegin seda üle-eelmine aastavahetus. maitses hästi ja oli hea väljanägemisega.

põrnikas
postitatud 14.08.2009 23:55

täitsa mõnus toit ka vihmase suvepäeva möödasaatmiseks.

Helen
postitatud 17.09.2012 12:56

Õnnestus hästi, maitses veel paremini! Läheb kordamisele!

ÕunaIiris
postitatud 25.02.2016 09:03

See suurepärane hautis oli meil aastapäevalaual. Väga maitsev!

Ly
postitatud 24.11.2016 13:15

Väga maitsev. Tegin väikesed muudatused. Jätsin nisujahu ära, praadisin või ja küüliku enda rasvas ning küpsetasin ahjus ja lisasin kirsid enne ahju panemist. Ahju temperatuur oli 200C ja aeg 1,5 tundi. Soovitan soojalt jõululauale.