Praetud ananass halvaakreemiga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 tk värsket ananassi või 2 purki konservitud ananassiviile

2 sl võid

2-4 sl heledat siirupit

jahvatatud kaneeli või ingveripulbrit

Halvaakreem:

2 dl hapukoort või 35% rõõska koort

maitse järgi halvaad

Valmistamine

HALVAAKREEM:
Riivi halvaa peeneks, sega vahustatud hapu- või rõõsa koorega. Lase veidi külmikus jahtuda.

PRAETUD ANANASS:
Koori ananass ja lõika seejärel viiludeks. Kui kasutad konservitud ananassi, siis nõruta viilud hoolega.
Sulata pannil või ning prae ananassiviilud jaokaupa kuldseks.
Kui kõik ananassiviilud on praetud, siis tõsta need korraga pannile. Vala peale siirup, maitsesta kaneeli ja ingveriga. Kuumuta tasakesi segades.

Serveeri praetud kuumad ananassviilud kuumalt, kõrvale külm halvaakreem.

Retsept on Soome MTV3 saatest Makuja (Paistettua ananasta ja halvavaahtoa). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 16.01.2009 21:44

Kasutasin konservananassi ja kreemiks 10% hapukoort. Järgmine kord lisaksin praadimisel võile mõned tšilliviilud, annab särtsu juurde. Muidu igati mõnus magustoit :)