HALVAAKREEM:
Riivi halvaa peeneks, sega vahustatud hapu- või rõõsa koorega. Lase veidi külmikus jahtuda.
PRAETUD ANANASS:
Koori ananass ja lõika seejärel viiludeks. Kui kasutad konservitud ananassi, siis nõruta viilud hoolega.
Sulata pannil või ning prae ananassiviilud jaokaupa kuldseks.
Kui kõik ananassiviilud on praetud, siis tõsta need korraga pannile. Vala peale siirup, maitsesta kaneeli ja ingveriga. Kuumuta tasakesi segades.
Serveeri praetud kuumad ananassviilud kuumalt, kõrvale külm halvaakreem.
Retsept on Soome MTV3 saatest Makuja (Paistettua ananasta ja halvavaahtoa). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Kasutasin konservananassi ja kreemiks 10% hapukoort. Järgmine kord lisaksin praadimisel võile mõned tšilliviilud, annab särtsu juurde. Muidu igati mõnus magustoit :)
Praetud ananass halvaakreemiga