5 dl nisujahu
5 dl täisteranisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl soola
2.5 dl rosinaid
4.5 dl petti ehk võipiima
4 sl sulatatud võid
1 suur muna
Määri võiga kaks 20-cm läbimõõduga koogivormi.
Sega jahud, küpsetuspulber, sooda ja sool kausis. Lisa rosinad.
Sega väikeses kausis pett, sulatatud või ja klopitud muna. Lisa kuivainetele, sega ja sõtku jahusel laual ühtlane tainas (umbes 2 minutit).
Jaota tainas kaheks. Vormi kumbki ümmarguseks pätsiks ja tõsta võitatud vormidesse. Tee terava noaga saia keskele ristikujuline 1 cm sügav sisselõige - see soodustab kerkimist.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni saia keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Inspiratsioon: Epicurious.com
Täitsa hea tuli. Panin sisse kuldseid rosinaid ja valge šokolaadi tükikesi. Isiklikult arvan, et teinekord panen valget jahu pisut rohkem, et paremini kerkiks. Muidu on selline karaskilaadne. Juhin ka tähelepau sellele, et sulavõid läheb sinna 60ml ehk siis u 100-150 g vahel.
Mulle ka meeldib. Tegime ilma rosinateta, aga tekstuur on hea ja maitsed ilusti tasakaalus, ei jää sooda domineerima ning soolasus on paras :)
Iiri nisusai rosinatega