Iiri nisusai rosinatega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl nisujahu

5 dl täisteranisujahu

1 sl küpsetuspulbrit

1 tl söögisoodat

1 tl soola

2.5 dl rosinaid

4.5 dl petti ehk võipiima

4 sl sulatatud võid

1 suur muna

Valmistamine

Määri võiga kaks 20-cm läbimõõduga koogivormi.

Sega jahud, küpsetuspulber, sooda ja sool kausis. Lisa rosinad.

Sega väikeses kausis pett, sulatatud või ja klopitud muna. Lisa kuivainetele, sega ja sõtku jahusel laual ühtlane tainas (umbes 2 minutit).

Jaota tainas kaheks. Vormi kumbki ümmarguseks pätsiks ja tõsta võitatud vormidesse. Tee terava noaga saia keskele ristikujuline 1 cm sügav sisselõige - see soodustab kerkimist.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni saia keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Inspiratsioon: Epicurious.com

LISA KOMMENTAAR

Muri
postitatud 17.03.2011 11:34

Täitsa hea tuli. Panin sisse kuldseid rosinaid ja valge šokolaadi tükikesi. Isiklikult arvan, et teinekord panen valget jahu pisut rohkem, et paremini kerkiks. Muidu on selline karaskilaadne. Juhin ka tähelepau sellele, et sulavõid läheb sinna 60ml ehk siis u 100-150 g vahel.

Kirsike
postitatud 28.01.2018 13:20

Mulle ka meeldib. Tegime ilma rosinateta, aga tekstuur on hea ja maitsed ilusti tasakaalus, ei jää sooda domineerima ning soolasus on paras :)